ABS 1 en ABS 2 winnen periodetitel

Voetbal

BATHMEN – Zondag 19 november kon een feestelijke dag worden voor ABS voetbal. Zowel ABS 1 als ABS 2 konden periodekampioen worden. Beide teams moesten tegen de laatste in de competitie. Hierbij was ABS 2 wel afhankelijk van het resultaat van de medekoploper.Het tweede elftal gaf het goede voorbeeld door te winnen van Schalkhaar 3 ( 0-3). Door het verlies van mede koploper Enter was het periodekampioenschap een feit. Hiermee heeft het tweede elftal al een eerste kroon op het seizoen gezet en daarmee een eerste stap naar promotie.

Het eerste elftal moest ’s middags aantreden tegen Hoonhorst. ABS speelde in het eerste halfuur gespannen. Door snelle uitval van Hoonhorst stond er na 26 minuten 0-1 op het score bord. Dit was in feite de bevrijding voor ABS, nu moest er wel in een hoger tempo gespeeld worden en met meer passie. Vanaf minuut 36 tot de rust keerde ABS de stand om naar een 3-1 voorsprong.

In de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid naar uiteindelijk 5-1.Dankzij goed keeperswerk van de goalie van Hoonhorst bleef het bij deze stand. Hiermee is de unieke situatie bereikt dat beide teams een ticket hebben voor de nacompetitie aan het einde van het seizoen.