ABS en DAVO verdelen de punten

BATHMEN – De voetbaltopper in klasse 4 H tussen ABS en DAVO kon zondag middag gewoon doorgaan. Het hoofdveld was vanwege de vorst in de grond afgekeurd maar er kon worden uitgeweken naar het kunstgrasveld. Voor ABS 1 was dit de eerste officiële wedstrijd op dit veld.Door de vele afgelaste wedstrijden in de klasse 4H en geslaagde actie van het ABS sfeerteam was er een grote publieke belangstelling. DAVO was zelfs met een bus vol toeschouwers naar ABS gekomen.

De eerste helft was een matige wedstrijd, met weinig kansen aan beide zijden. Een terecht afgekeurd doelpunt van DAVO was in feite het hoogtepunt. Voetballend was ABS beter maar DAVO toonde zich feller in de duels.

De tweede helft was amper op gang of een speler van DAVO kreeg, uit een afgeslagen aanval, de bal met geluk voor zijn voeten. Hij bedacht zich geen moment en joeg de bal met een onwaarschijnlijke trap in de verre bovenhoek: 0-1. Nu moest ABS meer lef tonen in de wedstrijd. ABS kroop uit zijn schulp en was voetballend duidelijk de bovenliggende partij. Dit werd in de 24e minuut beloond met een schot vanaf de zestien door Yannick Duteweert: 1-1.

Na deze goal was ABS gedurende 15 minuten heer en meester op het veld. Het volgende doelpunt voor ABS leek ieder moment te kunnen vallen. Echter een doelpunt werd niet gescoord. Sterker nog, bij een uitval van DAVO belandde de bal op de lat bij ABS.

Mede doordat een speler van ASB met rood uit het veld gestuurd werd, bleef de stand bij 1-1. Al met al een terechte uitslag, ABS voetballend beter maar DAVO beter in het benutten van de kansen en feller in de duels.

Door dit resultaat en uitslag van de enige andere wedstrijd in 4H is het nu ongemeen spannend aan de top van de competitie. De nummers 1 t/m 7 staan in verliespunten maximaal vier punten van elkaar.

Dat sport ook kan verbroederen, bleek na afloop in de kantine van ABS waar spelers en supporters van ABS, DAVO en Lettele nog een lange derde helft kenden.