ABS en RDC delen de punten

BATHMEN – Het duel vandaag tussen ABS en FC RDC stond in het teken van de tweede plaats in de competitie.

FC RDC had de laatste weken goed gespeeld en ABS had de punten laten liggen. De eerste helft was een matig duel met vele foutieve passes. De scheidsrechter hielp ook niet mee. De leidsman floot te veel voor lichte contacten tussen spelers. Waar ABS haar combinatievoetbal wilde spelen, gokte RDC op har snelle voorhoede. Echter ABS verdedigde goed tot in de 44e minuut. Aan het doelpunt van RDC gingen een aantal missers in de verdediging vooraf. Hierdoor kon de meest ervaren speler van het veld, Tes Rosh de 0-1 laten aantekenen.

ABS ging van de aftrap af in de aanval en binnen één minuut na de 0-1 stond de 1-1 op het score bord. Maikel Demmers maakte de 1-1.

De tweede helft kenmerkte zich door meer beweging en kansen voor beide partijen. De keeper van RDC behoedde zijn club tot drie maal toe voor een achterstand. ABS had duidelijk de overhand. Maar gaandeweg, toen het doelpunt niet viel, herstelde RDC zich.

In de 87 e minuut redde de goalie van RDC nog knap een striemend schot van Olivier Vis.

Daartegen over kreeg RDC nog een grote kans in de laatste minuut. Maar de stand bleef 1-1 een terechte uitslag.