ABS Handbal pakt de eerste winstpunten tegen HV Duiven

BATHMEN – Afgelopen zondag behaalde ABS Handbal dames 1 hun eerste welverdiende winstpunten tegen HV Duiven. In een goedgevulde sporthal de Uutvlog werd 60 minuten lang gestreden door beide partijen om ieder doelpunt.ABS speelde gecontroleerder en rustiger. De terugkeer van Romy van Zijl, die 30 december bevallen is van een gezonde dochter Lois en vorige week al haar eerste spelminuten maakte tegen SDOL, gaf de speelsters van ABS meer vertrouwen. Ze speelden tactisch goed, benutten zoveel mogelijk de geboden kansen en stonden als een team binnen en buiten het veld. De eerste helft ging gelijk op. Ruststand 10-11.

Na de rust kwam ABS goed uit de startblokken en bleef de aansluiting houden. Het was een spannende zware en harde strijd aan beide kanten. Met nog twee minuten op de klok en een stand van 18-18 werd het spel stilgelegd voor een blessure van een speelster van Duiven. Dit gaf ABS even lucht en de begeleiding kon nog wat laatste tips geven om de winst te pakken. Hilde in t Hof maakte met een fraaie valworp vanuit de hoek het winnende doelpunt.

De opluchting bij de dames maar ook het publiek was groot. Eindstand 19-18.

Zaterdag 17 maart hopen de dames deze flow door te zetten tijdens de uitwedstrijd om 19.00 uur in Lent tegen HV Havana.