ABS Handbal wint op overtuigende wijze van kampioen Holten

BATHMEN – In een volle sporthal ’t Mossink in Holten heeft ABS in de laatste wedstrijd van het seizoen een overtuigende overwinning behaald op kampioen Holten. Vanaf het begin van de wedstrijd werd door beide partijen een fanatiek potje handbal op de mat gelegd, ABS gaf de twee belangrijkste speelsters van Holten vrijwel constant persoonlijke dekking waardoor Holten niet goed in hun spel wist te komen. Aan ABS-zijde werd wel regelmatig gescoord en mede door enkele goede reddingen van ABS-keepster Soraya Lubberding lukte het Holten het niet tot scoren te komen en stond er bij rust een stand van 9-14 op het scorebord.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, ABS consolideerde de voorsprong en Holten slaagde er niet in dichter bij te komen. Ook toen ABS het halverwege de tweede helft een paar minuten met 2 speelsters minder moest doen, lukte het Holten niet de achterstand ongedaan te maken. In de laatste minuten wist ABS de voorsprong vast te houden tot het einde van de wedstrijd. De eindstand werd uiteindelijk 19-25 voor ABS. Door deze overwinning is ABS verzekerd van de 2e plaats achter Holten.
Doelpuntenmakers ABS: Jayde Fokker 7, Lisanne Boschloo 5, Dionne Prins 4, Danique Prins 3 , Isabel te Wierik 3 en Maaike Dokter 3.