ABS voetbal speelt gelijk tegen Holten

BATHMEN – Zondag speelde ABS 1 tegen Holten 1. Voor beide ploegen was er bij winst een kans op het periodekampioenschap van periode 1.Holten was in de eerste helft de bovenliggende partij. In de 15e minuut kwam Holten via een terecht toegekende strafschop op 0-1. Het leek of ABS bang was voor de fysieke strijdwijze van Holten, zonder dat Holten over de schreef ging. Ook de scheidsrechter liet veel toe.

In de tweede helft was ABS fanatieker op het veld. Maar het was Holten dat de eerste kansen kreeg. Dankzij goed keeperswerk van David Baars bleef het bij 0-1.

Doordat ABS verder vooruit ging voetballen, kwamen de kansen. In de 65e minuut scoorde Maikel Demmers de 1-1, na een vloeiende aanval over de flanken. ABS leek los, amper twee minuten later een schot op de lat. Maar in minuut 74 kwam ABS toch op 2-1 via snelle aanval, die werd afgerond door Stef Willemsen. Met dit resultaat was ABS de periode kampioen. Omdat Holten bleef gaan voor haar kans ontstond er druk op de verdediging van ABS. In de 84e minuut scoorde Holten toch nog de 2-2.

Op basis van de gehele wedstrijd een terechte eindstand. Maar de teleurstelling bij ABS was er duidelijk. Door dit resultaat is Lettele periodekampioen geworden en staat ABS op plek 2 in de competitie.

Zondag 25 november speelt ABS thuis tegen Markelo, nr. 3 in de competitie.