ABS Voetbal wint van Gazelle

DEVENTER – Onder een fletse zon en op een matig veld heeft ABS zondag middag de drie punten van de Rielerenk in Deventer meegenomen.In het begin van de wedstrijd durfde ABS op de helft van de tegenstander te spelen. Achterin lag de zwakte van Gazelle. Echt grote kansen creëerden de zwart-witten niet. Tot in de 17e minuut door een misverstand achterin bij Gazelle er een vrije doortocht kwam voor ABS spits Maikel Demmers, 0-1.

Het vervolg van de eerste helft kende weinig verdere hoogtepunten. Aan beide zijden werd al snel de lange bal naar voren gehanteerd. De kwaliteit van het veld stond goed combinatie voetbal ook in de weg. Voor keeper David Baars was het een rustige middag. Vlak voor rust werd een doelpunt van Gazelle nog terecht afgekeurd.

In de tweede helft probeerde Gazelle met een grotere inzet van fysieke middelen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Waar ABS in het verleden dan nog wel eens de strijd verloor, bleef het team nu goed overeind. De grootste kansen waren voor ABS omdat er bij Gazelle ruimte achterin ontstond. Echter de spelers waren niet doelgericht genoeg, waardoor het tot het eind nog spannend bleef. Door dit resultaat komt ABS weer naar boven in klasse 4H, waar alles nog onbeslist is. ABS staat op dit moment op de vierde plek op vijf punten van koploper DAVO. Door een periodetitel is ABS al wel verzekerd van nacompetitie en ligt de druk voor het kampioenschap bij DAVO en Activia.

Komende zondag 6 mei speelt ABS 1 om 14.00 uur uit tegen Lettele en ABS 2 om 10.00 uur thuis tegen Lettele 2.

Speciale aandacht voor de Gaitside actie met stempelkaart met fietstocht naar Lettele.