ABS wint van Raalte, maar geen koud kunstje

BATHMEN – De wedstrijd van ABS tegen SV Raalte werd ondanks de winterse omstandigheden gewoon op het natuurgras van het hoofdveld gespeeld. De grasmat was goed bespeelbaar.ABS ging voortvarend van start en stond na 3 minuten al op 1-0. Omdat een verdediger van Raalte de crosspass volledig verkeerd inschatte, kwam de bal voor de vrijstaande Martijn Stegink, die met een strak schot de bal tegen het dak van het doel schoot.

Het publiek leek een mooie wedstrijd voor ABS tegemoet te gaan. Maar helaas het tempo zakte terug en Raalte kwam meer in het spel. Bij ABS werd te snel de lange bal naar voren gegeven wat bij de harde wind niet vaak goed uitpakte. Er waren wat kansen over en weer maar gescoord werd er niet.

De tweede helft was nog maar 6 minuten bezig toen Michiel ten Dam met een actie door de verdediging van Raalte sneed. Alleen een sliding van achteren kon hem doen stoppen. Gevolg rode kaart voor Raalte. De bijbehorende vrije trap belandde wonderwel op de lat.

Maar in de 57e minuut was het toch raak. De 2-0 werd gemaakt door Wessel Nikkels. In het vervolg reeg ABS de kansen aaneen, maar alle kansen werden helaas niet benut door verschillende personen.

Raalte bleef ook met 10 man positief voetballen en zocht ook de aanval. Dit leidde in de 70e minuut tot een verdedigingsfout in de 16 van ABS. Een terechte penalty. ABS keeper Jeroen Meijerhof, die vanwege blessures en werk verplichtingen van de andere keepers het doel verdedigde, kon de inzet niet stoppen, 2-1.

Ook daarna waren er voldoende kansen voor ABS, wederom zonder succes. Bijna had Raalte nog de gelijkmaker ingeschoten, maar uitstekend keeperswerk van Jeroen voorkwam dit.

ABS was wel de terechte winnaar maar door de eigen kansen niet af te ronden bleef het spannend tot het einde.

Door dit resultaat blijft ABS tweede in de competitie op 1 punt van koploper Lettele.