Doek valt voor ABS Handbal dames 1 in eerste klasse

LENT – Na de eerste winstpunten vorige week was ABS nog in de race voor klassebehoud. Helaas viel deze droom afgelopen zaterdag in Lent al binnen 10 minuten in duigen.ABS keek tegen HV Havana uit Nijmegen al snel tegen een 7-1 achterstand aan. De speelsters herpakten zich en kwamen weer dichterbij. Dit was van korte duur. Het geloof en de strijd vloeide langzaam weg. Ook de meegereisde supporters zagen een ABS strijden tegen zichzelf in plaats van tegen de tegenstander. Met een ruststand van 17-10 probeerde men elkaar nog op te peppen en de laatste 30 minuten er vol voor te gaan.

Al vrij snel was duidelijk dat door de vele persoonlijke fouten de achterstand te groot was. Een inhaalslag zat er niet meer in. Na het laatste fluitsignaal en met een stand van 30-18 droop ABS teleurgesteld af naar de kleedkamer.

Met nog twee wedstrijden te gaan: aankomende zondag 24 maart om 12.20 uur in sporthal de Uutvlog tegen HHZD en zaterdag 7 april om 19.00 uur uit naar Groessen is het niet meer mogelijk om in de eerste klasse te blijven. Het ongeloof, het verdriet en de teleurstelling waren groot. Afgelopen seizoen is het team er vol voor gegaan. Trots op hun nieuwe kledinglijn en sponsoren: Hét Café Braakhekke en Black Tie media, speelden de dames goede en sterke wedstrijden maar wisten dit helaas niet in winst om te zetten.

De focus zal nu uitgaan naar het nieuwe seizoen met een nieuwe selectie.