Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Kerk van Almen in actie, kerstdagen 2018

ALMEN – De afgelopen zomer heeft de kerk van Almen zeven dagen van de week open gestaan. En met veel succes! Van maandag tot en met vrijdag kon men ’s middags de kerk bezoeken. Er was steeds een gastvrouw/gastheer aanwezig om bezoekers te ontvangen en toelichtingen te geven. Ook was er een bescheiden tentoonstelling ingericht van afbeeldingen van de kerk in allerlei gedaantes van schilderijen, foto’s tot borduurwerken. Allemaal afkomstig uit Almen tot ver uit de omtrek van oud-Almenaren. De deur van de kerk staat dus heel vaak open.Op zaterdagmiddag was de kerk ook steeds geopend met iedere keer een muzikale uitvoering van een koor, zang en allerlei muziekinstrumenten. Dat is steeds een groot succes met vaak een volle kerk. De ruim 20 vrijwilligers die de openstelling verzorgen kijken er met genoegen op terug. Volgend jaar weer!

Na de Sinterklaas volgen de kerstdagen. Op 21 december houdt de Julianaschool de kerstviering. Na het eten van de kinderen op school wordt er een rondje gelopen met lichtjes. Ouders en andere belangstellenden kunnen zich dan aansluiten of bij de kerk de kinderen opwachten. Binnen in de kerk wordt er een kort verhaal voorgelezen. Daarna worden er bekende kerstliederen gezongen onder begeleiding van het jeugdorkest van de muziekvereniging. Hierna gaat iedereen naar buiten naar de vuurkorven, chocolademelk, limonade, glühwein en een koekje.

Op kerstavond, zondag 24 december, is er om 22.00 uur de kerstnachtdienst in de kerk met medewerking van de muziekvereniging Juliana. Oude en bekende kerstliederen kunnen gezongen worden en het eeuwenoude kerstverhaal wordt verteld. Er is die dag geen ochtenddienst in de kerk.

Op maandag 25 december, Eerste Kerstdag is er gewoon om 10.00 uur dienst en dit maal met medewerking van de cantorij van de kerk met de vertolking van het kerstoratorium, genaamd ‘De Verhalen’. Heel speciaal!

En op 7 januari 2018 wordt er in de kerkdienst van 10.00 uur het Driekoningenspel opgevoerd. Daarna is er de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie met een ook weer bekend – en altijd heel speciaal – jaaroverzicht. Altijd leuk om mee te maken met koffie/thee en Nieuwjaarsrolletjes met slagroom. U ziet, genoeg te doen in en rondom de kerk van Almen.

U bent allen hartelijk welkom.