Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Lezing ‘Zutphen aan

Berkel en IJssel’

ALMEN – Op donderdagavond 22 november houdt de Zutphense stadsarcheoloog Michel Groothedde een lezing voor het Comité voor Winterlezingen in Almen met de titel ‘Zutphen aan Berkel en IJssel’.Zutphen ligt al eeuwen aan de samenvloeiing van Berkel en IJssel, maar ooit was er geen IJssel, maar wel een Berkel. Hoe is de IJssel ontstaan? Hoe ontwikkelde de stad zich aan deze rivier en ontwikkelde de rivier zich bij deze stad? En hoe benutten de Zutphenaren de Berkel in de loop der eeuwen? Michel Groothedde komt daar alles over vertellen.

Is uw interesse gewekt? Kom dan donderdagavond naar dorpshuis ‘Ons Huis’. U vindt: ‘Ons Huis’ aan de Dorpsstraat 37 in Almen, tegenover de kerk.

De lezing begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. De entree bedraagt voor niet-leden € 6,00. U bent van harte welkom.