Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Advent: wachten op het licht dat doorbreekt!

Protestantse Gemeente Bathmen – Okkenbroek

BATHMEN – OKKENBROEK – De periode voor Kerst heet al eeuwenlang de adventsperiode. Advent betekent komst. De komst van het Kerstkind. De belofte van de komst van Jezus Christus, de Zoon van God. De belofte ook dat het licht het uiteindelijk zal winnen van de duisternis. Doorbrekend licht.Langzaam aan zien we het komen. Zoals bij een mooie (winterse) zonsopgang. Licht dat ons aanstoot in de morgen. Ons verwarmt en ons blij maakt. Natuurlijk niet altijd en overal. Bij iedereen schuift er regelmatig ook wel eens een wolkje voor de zon en lijkt het alsof alles om ons heen alleen maar donker, grauw, grijs en teleurstellend is. En tegelijkertijd weten we ook dat achter die wolken de zon nog steeds schijnt. En dat die wolken ook wel weer verdwijnen. Soms net zo snel als dat ze gekomen zijn.

Advent. Wachten op het steeds sterker wordende licht. Elke week een extra kaarsje erbij. Totdat ze alle vier branden en het licht in al zijn volheid ons zonneklaar een hoopvolle boodschap en belofte laat zien. Op naar een mooie Kerst. Elke week een stapje dichterbij. Nieuwe hoop, die nu al doet leven. Ook aankomende zondag (om 10.00 uur) in de Dorpskerk van Bathmen. Komt allen tezamen en weet je wel:kom!