Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Bathmen te Paard 2019

BATHMEN – R.V. Bathmen organiseert ook dit jaar weer hét hippische hoogtepunt uit Deventer en omgeving, namelijk Bathmen te Paard! Vanaf vrijdag 1 maart tot en met zaterdag 9 maart staat Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Het programma barst ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Internationale toppers uit de dressuur-, spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp.Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend op vrijdagavond 1 maart door de dressuuravond. ’s Avonds is er voor de klasse Z1 tot en met de Subtop dressuur een kür op muziek uitgeschreven. Deelnemers rijden die avond een kür op muziek, die na afloop wordt voorzien van het deskundige commentaar door de hoofdjury. Daarnaast zal topruiter Diederik van Silfhout een demonstratie geven.

De organisatie van Bathmen te Paard vindt het ook belangrijk dat de ponysport aandacht krijgt tijdens het evenement. Daarom staat zaterdag 2 maart dan ook in het teken van jonge springruitertjes en amazones met hun pony’s die in verschillende klassen Bixie strijden om de eer.

Ook dit jaar zal er een spectaculaire Derby voor paarden worden verreden en wel op woensdagavond 6 maart. De GMB Derby is een uniek landelijk gebouwd parcours met veel natuurlijke hindernissen met een hoogte van 1.30 tot 1.50 meter. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden en dit jaar wordt een gedeelte van het Derbyparcours weer buiten verreden en zijn er van allerlei nieuwe hindernissen gemaakt.

Donderdag 7 maart komen de regionale deelnemers aan start in de klassen BB t/m L. Bathmen te Paard is ook zeer maatschappelijk betrokken en daarom is ’s middags vanaf 14:00 uur de Zonnebloem en Slechtziende vereniging Kiek Uut van harte uitgenodigd voor een gezellige middag. ’s Avonds komen de regionale deelnemers aan start in de klasse BB t/m L springen.

Op vrijdagavond 8 maart wordt de ‘Grote Prijs’ van Bathmen voor de klasse 1.40 verreden. Hierbij zullen er ook veel regionale deelnemers aan de start komen en zo krijgen ook ‘toppers’ uit de eigen regio een prominente plek in het programma.

Als slotstuk van Bathmen te Paard staat op zaterdag 9 maart het mennen op het programma. Twee- en vierspanrijders, zowel paarden als pony’s, zorgen voor veel spektakel in manege ’t Ruiterkamp. Net als vorig jaar zullen ook de regionale deelnemers overdag aan de start verschijnen. Zij zullen die dag strijden om de Bouwgoed Bokaal. Vanaf 19.00 uur zullen diverse mentoppers uit Europa hun opmars maken tijdens het slotstuk van deze dag. Voorafgaand aan dit spektakel zullen de Deurdweilers uit Deventer de stemming er alvast in brengen met een gezellig stukje entertainment.

Kortom, een vernieuwd programma met voor ieder wat wils! De entree is het gehele evenement gratis. Voor meer informatie over Bathmen te Paard, het Bruin Café en het volledige programma kijk op www.paardensportbathmen.nl