Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

‘Bathmen telt af!’ deelt taarten uit op Winterfair

Breng het licht op Oudejaarsavond naar de Brink

Babke Roeterdink lijkt al op voorhand te vermoeden dat zij een slagroomtaart heeft gewonnen.

BATHMEN – Op Oudejaarsavond verzamelen Bathmenaren zich op vijf locaties rondom de dorpskern om vanaf daar in een sfeervolle, korte wandeling het licht naar de verduisterde Brink te brengen. Het is de bedoeling dat iedereen een lampje of lichtje bij zich draagt en de kinderen zullen op school gemaakte lampionnen bij zich hebben.Vooruitlopend hierop werd op de Winterfair een actie gestart waarbij men een foto van zichzelf uitgedost met een lampje op facebook kon zetten. De mooiste reacties werden beloond met een taart en de gelukkige winnaars zijn: Babke Roeterdink, Fiona Zwiers en Linda van der Voet. Zij krijgen alle drie een geweldige slagroomtaart. Voor Henk en Rikie Willighagen, die aan hun bruidskleding te zien binnenkort hun 100-jarig huwelijksfeest gaan vieren, is er een eervolle vermelding die eveneens met een slagroomtaart zal worden beloond.

De Bathmense basisschoolkinderen gaan de lampionnen op een ochtend onder schooltijd maken onder begeleiding van kunstenares Marieke Schrijvers. Deze ochtenden zijn gepland op vrijdag 8 december locatie de Rythmeen, woensdag 13 december locatie Looschool en vrijdag 15 december locatie de Dorpsschool, steeds van 8.45 tot 12.00 uur.

Het beloven creatieve en gezellige ochtenden te worden, waarbij ieder kind op zijn of haar eigen wijze invulling kan geven aan het maken van de lampion. In plaats van per groep de lampion te maken, zullen alle groepen met kinderen gemixt worden. Op oudejaarsavond kunnen de kinderen met hun zelfgemaakte lampionnen meelopen in de lichtoptocht. Op de Brink vormen hun lampionnen o.a. de sfeerverlichting.

Kinderen die niet op één van de drie bovengenoemde scholen zitten, maar het wel leuk vinden om mee te doen zijn van harte welkom op één van de drie genoemde ochtenden. Hiervoor kan men zijn kind opgeven via het inschrijfformulier op www.bathmenteltaf.nl Men dient wel het kind om 8.45 uur te brengen en op te halen om 12.00 uur. (De kinderen van de genoemde drie Bathmense basisscholen gaan door tot 14.00 uur, want op hen is uiteraard het normale rooster van toepassing.)

Dit opgeven van kinderen die niet op één va de drie genoemde Bathmense basisscholen zitten, kan tot uiterlijk 1 december, omdat de scholen dit mee moeten kunnen nemen in hun planning.

Wanneer je (kind) onverhoopt niet mee kan doen op één van deze ochtenden, liggen er vanaf 15 december tot 21 december pakketjes klaar op de Dorpsschool, zodat de lampionnen ook thuis nog gemaakt kunnen worden. Voor meer info kan men zich tevens wenden tot de leden van de werkgroep Basisscholen van ‘Bathmen telt af’: Sandra Kiffen, Ellen Weerheijm, Marloes Landeweer, Marieke Schrijvers en Sanne van Toor.

Signalen uit de Bathmense bevolking duiden er op dat de belangstelling voor ‘Bathmen telt af’ toeneemt en hierdoor wordt de organisatie omvangrijker. Er is dan ook steeds meer behoefte aan vrijwilligers. Een ieder die een steentje wil bijdragen om de jaarwisseling van 2017 naar 2018 tot een onvergetelijk feest voor de totale bevolking te maken, wordt dan ook opgeroepen zich aan te melden. Dit kan heel eenvoudig via www.bathmenteltaf.nl Hierop is een inschrijfformulier voor vrijwilligers te vinden en kan men aangeven wat men leuk vindt.

Een bezoekje aan de website is in ieder geval de moeite waard, want hier tikt sinds kort een echte aftelklok de uren weg die ons nog scheiden van 2018. Zoals altijd gaat de tijd snel en wie zich als sponsor nog aan wil sluiten bij het volgende illustere rijtje: de Emté Mensink (hoofdsponsor), de Bathmense Krant, Brilman hoogwerkers, Gamma, Hollandia fietsen, Wartsteiner, St. Bathmen Promotie, Smalbraak Notarissen en Boode Bathmen, doet er goed aan deze aftelklok in de gaten te houden, want de tijd begint inmiddels te dringen.