Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Cinebat filmnieuws april-mei

BATHMEN – De komende tijd is er in Bathmen een geweldig aanbod van (muziek)films; De Dirigent, Mama Mia, here we go again, Girl en last but not least Bohemian Rhapsody! Dus Cinebat nodigt alle film- en muziekliefhebbers uit om de gelegenheid te baat te nemen en en masse naar het filmhuis of openluchtbios in ons eigen dorp te komen.

Zaterdagavond 20 april wordt er afgetrapt met de avondfilm ‘De Dirigent’: het waargebeurde verhaal van Antonia Brico, die de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld werd die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. De film speelt in Amerika in 1926: De Nederlandse 24-jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken…

Eerder die avond draait er voor de jeugd (vanaf 6 jaar) de superleuke Nederlandse familiefilm ‘Superjuffie’. In deze film is juf Josje een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze komt in actie als dieren in gevaar zijn. Enkele kinderen van groep 6 ontdekken haar geheim en helpen haar.

Een week later, vrijdagavond 26 april, de avond vóór Koningsdag, presenteert de Oranjecommissie in samenwerking met Cinebat weer een Film op de Brink. Dit jaar kun je genieten van de bruisende, energieke, romantische, vrolijke en ontroerende musicalfilm ‘Mamma Mia, here we go again’. Dus kom met je familie, vrienden en of buren naar de Brink en beleef een muzikale avond in de gratis toegankelijke Bathmense buitenbioscoop. Neem wel zelf een stoel, deken en drankje mee.

Op woensdagavond 8 mei is er de film ‘Girl’ in filmhuis Cinebat, met een confronterend, ontroerend en actueel verhaal over identiteit en gender.

En om alvast in de agenda te noteren: als afsluiting van het Cinebat filmseizoen kondigen we voor 18 mei ‘Bohemian Rhapsody’ aan, het muzikale drama over het leven en werk van Freddie Mercury. Cinebat is geweldig blij dat ze deze succesvolle film binnenkort in het Bathmense filmhuis kunnen vertonen. Kaarten reserveren kan via www.cultuurhuusbraakhekke.nl

 

Data, tijden en films:

Zaterdag 20 april

– 18.15 uur Superjuffie.

– 20.30 uur De Dirigent.

Vrijdag 26 april Film op de Brink (gratis).

– 21.20 uur Mama Mia! Here we go again!

Woensdag 8 mei

– 20.30 uur Girl.

Zaterdag 18 mei

– 18.15 uur Monky.

– 20.30 uur Bohemian Rhapsody.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke. Kosten: € 5,00.

Verdere info zie www.cinebat.nl