Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Cinebat filmnieuws februari

BATHMEN – A.s. zaterdag (avond) kan jong en oud weer naar de film in Bathmen. Om 18.15 uur. krijg je in vrolijke en tegelijk superchagrijnige familiefilm Show Dogs (2018, vanaf 6 jaar.), te maken met een avontuur.

Het verhaal speelt zich af in een wereld waar mensen en honden de handen in elkaar slaan. De stoere, maar eenzame rottweiler Max is een politiehond. Hij moet samen met zijn menselijke partner Frank undercover gaan bij een prestigieuze, chique hondenshow om een bende dierensmokkelaars op te rollen, die een babypanda uit de dierentuin hebben gestolen. Max schakelt de hulp van zijn hondenvrienden in en samen doen zij er alles aan om het mysterie rondom de diefstal op te lossen. Maar wat als blijkt dat de dieven het hebben gemunt op de winnaar van de hondenshow?

Om 20.30 uur trakteert Cinebat u op het prachtige drama Phantom Thread (2017), een Londense versie van modeontwerper Christian Dior.

De film is een lust voor de zintuigen. Net als een weelderige haute couturejurk, gemaakt door een briljante, maar tobbende kunstenaar. Maar de deze film van één van de grootste filmers van deze tijd gaat allerminst over mode. Phantom Thread gaat vooral over de strijd tussen Reynolds en Alma. Dit is een fascinerende strijd, omdat de complexe persoonlijkheden niet in één kijkbeurt zijn te doorgronden. Ze zeggen bijna meer met wat ze niet zeggen, dan wat ze wel uitspreken. De locaties zijn chic, de dialogen zijn literair. De kleuren zijn vol en duister, het is of altijd de avond valt, ook als het ochtend is. Het liefdespaar is even ideaal als ongerijmd.

Het verhaal gaat over de gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock. Samen met zijn zus vormt hij het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij Alma, een jonge eigengereide vrouw, die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares.

Datum: zaterdag 16 februari.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.

Kosten: € 5,00.

Tip: Vier je kinderfeestje eens bij Cinebat!