Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

De Dorpsschool: snelste school van Deventer 2017

BATHMEN – Op zondagmorgen 31 december 2017 vond de 11e editie van de Brink tot Brinkloop plaats, waarbij 18 scholen en 112 kinderen tijdens de traditionele Kidsrun uitmaakten wie zich het komende jaar de snelste school van Deventer mag noemen.De Dorpsschool snelste van Deventer

Het was een spannende strijd tijdens de 1 km. Met slechts 12 seconden verschil op de nummer 2, ‘De Rythmeen’ en 13 seconden ten opzichte van de nummer 3, ‘De Wereldwijzer’, pakte ‘De Dorpsschool’ de winst. De Dorpsschool mag zich dan ook een jaar lang ‘de Snelste school van Deventer’ noemen. In een tijd van 13.27min pakte De Dorpsschool de Bokaal.

Op maandagmiddag 8 januari gingen Beppie Koeslag van de stichting ‘Kinderen van Uganda’ en Martje Godschalk van de organisatie Brink tot Brinkloop’ op pad om de Bokaal uit te reiken aan de Dorpsschool. In de gymzaal van de Dorpsschool kwamen alle 31 lopers bij elkaar om de Bokaal in ontvangst te nemen. De Bokaal werd overhandigd aan de snelste loper overall, Pim Wegstapel. Hij liet in een tijd van 04.06 min alle 111 andere kinderen achter zich.

De kinderen gaan dinsdag de hele school rond om de grote Bokaal te laten zien. Hieronder de namen van alle toppers van De Dorpsschool:

Pim Wegstapel, Tijl Wegstapel, Sem Stoevenbelt, Pim Denneboom, Sara Wolters, Dirk Klein Klouwenberg, Damiën Schutte, Mats Bos, Fieke Markvoort, Marten de Waal, Maud Bronsvoort, Lauren Wolters, Sabrina Gruben, Mats Bilkes, Eva Linn Ruiter, Loes Cloosterman, Charissa Udes, Siem Klein Koerkamp, Jip Vriezekolk, Joep Wegstapel, Elin Bouwens, Luca Kleinjan, Willemijn Elmerink, Sophie Demirel, Mees Klein Koerkamp, Floris Bos, Solveij Markvoort, Jayke van Keulen, Maddy Bos, Puk Vriezekolk en Fleur Wibbelink.

Volgend jaar is er weer een nieuwe kans om de titel ‘Snelste school van Deventer’ en een Bokaal te winnen, dus zet het in je agenda. ‘Zondag 30 december 2018, 12e editie Brink tot Brinkloop.’