Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

€ 2172,54 opgehaald in Bathmen voor de MLDS

BATHMEN – In de week van 18-23 juni heeft de jaarlijkse collecte voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) plaatsgevonden. De 45 collectanten in Bathmen hebben gezamenlijk € 2172,54 opgehaald. De plaatselijke organisatie wil hen hartelijk bedanken voor hun (jarenlange) inzet. De collectanten van de MLDS gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de ruim 2 miljoen buikpatiënten die ons land telt.De impact van spijsverteringsziekten op de Nederlandse samenleving is enorm. Door het voortdurend vergroten van kennis over de spijsvertering kan de MLDS u steeds beter helpen met uw gezondheid. Het financieren en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve medische ontwikkelingen, vormt daarvan de basis.

Een van de missies van de MLDS is het voorkomen dat mensen aan de gevolgen van darmkanker overlijden. Op dit moment is darmkanker de tweede kankersoort waar Nederlanders aan overlijden. Een stap in de goede richting is het bevolkingsonderzoek darmkanker dat in 2014 mede door inspanning van de MLDS is ingevoerd.

De opbrengst van de collecte wordt door de MLDS ingezet om voorlichting te kunnen geven over verschillende spijsverteringsziektes. Daarnaast steunt de MLDS baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden.

Hebt u de collectant gemist of bent u geïnteresseerd in wat de MLDS allemaal doet of voor u kan betekenen, bezoek dan de website van de stichting: www.mlds.nl