Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Imkers houden open huis

BATHMEN – Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? En wat je zelf kunt doen om bijen te helpen? In het weekend van 13 en 14 juli houden imkers op meer dan 230 locaties open huis. Voor het tiende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in ons land.Tijdens het open huis van de bijenhoudersvereniging ontdek je van alles over bijen. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijk maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en je gaat in bijenkast op zoek naar de koningin.

Belang van bijen
Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling omdat ze het niet zo makkelijk hebben. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 13 en 14 juli zien hoe het met de honingbij gaat en wat jij kunt doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

Nederlandse BijenhoudersVereniging
Nederland telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op en geeft voorlichting op scholen en aan geïnteresseerden.

Bijenvereniging Bathmen
Op zondag 14 juli 2019 biedt Bijenvereniging Bathmen u van 10.00-16.00 uur de kans om alles over de honingbij te weten te komen. Op deze dag kunt u in een bijenkast kijken, leert u de verschillen tussen de bijen en kunt u proeven waarom de imker de honing zo lekker vindt.

Hebt u altijd al willen kijken in een bijenkast en willen weten waarom de honingbij voor ons mensen zo belangrijk is? Willen uw kinderen ook wel eens zien hoe een bijenvolk er uit ziet? Komt u dan op zondag 14 juli naar de Looweg 17 in Bathmen. Bijenvereniging Bathmen, Imkerij Looweg bij familie Nekkers.

Contact: https://bathmen.bijenhouders.nl