Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

In hemelse sfeer

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – De Hemelvaart van Jezus vieren we deze week. Hoe kun je zoiets nou in je eigen leven vieren?In mijn beleving is de hemel niet iets van na mijn overlijden, want we weten niet hoe het dan zal zijn. De hemel is in deze betekenis in mijn beleving het zogenaamde koninkrijk van de hemel en dat is niet ergens ver weg, hoog boven de wolken, onbereikbaar. In mijn beleving kun je iets van het paradijselijke van deze hemel op aarde vernemen al tijdens je leven. Maar hoe verneem je dat?

Er zijn af en toe in je leven momenten dat je zo in je element bent dat je volledig en intens opgaat in wat je doet, zonder dat je erg hebt in wat je doet. En dan bedoel ik niet in gedrogeerde toestand, maar bij volle bewustzijn en verstand. Je denkt niet na over wat je aan het doen bent of wat een ander ervan vindt. Nee, je bent helemaal één met waar je mee bezig bent. Je kunt het bijvoorbeeld ook ervaren in een gesprek, waarin je bevlogen raakt en volledig je benul van tijd verliest en soms de rillingen door je lijf voelt lopen. Op die momenten ben je volledig jezelf en niet afgeleid, angstig of gestrest, maar volledig, geconcentreerd, aanwezig in het moment. Zulke momenten kunnen je soms vervullen met een hemelse ervaring. Vaak besef je pas achteraf hoe mooi het is geweest.

Dit zijn de momenten waarin je je volledig openstelt voor God die in je is of in je gesprekspartner. Die momenten zijn voor mij kleine doorkijkjes naar het hemelse.

Vier donderdag om 10.30 uur deze hemelse doorkijkjes met ons mee in de oecumenische dienst met de kerken van Bathmen, Okkenbroek en Lettele samen. Wel:kom!