Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Olden Makelaars: sparring partner voor agrarische ondernemers die keuzes willen en gaan maken

BATHMEN – Ondernemen is keuzes maken. In de agrarische sector weet men dat als geen ander vanwege doorlopend veranderende regelgeving en markten of – binnen het gezin – de opvolging of zelfs beëindiging van het boerenbedrijf. André Olden van Olden makelaars begeleidt als sparring partner ondernemers bij hun keuzes en geeft hen advies bij de verschillende keuzemomenten in hun agrarische carrière.Dat kan zijn bij opvolging door zoon of dochter waarbij een toetreding tot de maatschap met de ouders door de accountant wordt geadviseerd. Bij een dergelijke keuze taxeert Olden als Register Taxateur het onroerend goed en eventuele productierechten zowel bij aangaan van, toetreding tot en/of bij ontbinding van de maatschap (of VOF of BV).

Indien er geen opvolging aanwezig is of de ontwikkelmogelijkheden te beperkt zijn, kan bedrijfsbeëindiging c.q. verkoop overwogen worden. De verkoopmogelijkheden als geheel bedrijf worden dan op een rij gezet met een inschatting van verkoopkansen en verwachte verkoopopbrengst. Met meer dan 24 jaar ervaring en lid van de NVM heeft Olden Makelaars als geen ander kennis van de markt in Salland en de Achterhoek. In sommige gevallen is een verkoop in delen (grond – fosfaatrechten – productierechten – bedrijfs-/woonlocatie) financieel aantrekkelijker. Met name met de komst van fosfaatrechten in 2018 en toenemende regelgeving, zet ondernemers aan het denken of zij over vijf jaar nog ondernemer willen of kunnen zijn.

Staat u voor een keuzemoment en wenst u advies? Bel voor een vrijblijvend gesprek met André Olden, 06-11608714 of stuur een e-mail naar: andre@oldenmakelaars.nl