Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Op 26 januari zet folkband Scrum Cultuurhuus Braakhekke

‘in vuur en vlam’

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – De folkband Scrum bestaat al 15 jaar, maar de zes leden hebben er nog steeds heel veel zin in. Op weg naar een optreden in Winterswijk spreek ik Robin Atma, hun gitarist. Robin: ,,We hebben een vaste kern, die lekker met elkaar omgaat. We discussiëren soms heftig over de muzikale koers, tot bijna-ruzie toe, maar we komen er altijd beter uit.’Vanaf het begin werd de groep sterk geïnspireerd door reizen naar Schotland en Ierland, waardoor ze eerst een echte folkband werden. Ze traden onder andere nogal eens op in het voorprogramma van The Dubliners.

Met de komst van zanger Leon in 2015 verbreedt de band haar muzikale keuzes. Robin: ,,Ik durf wel te zeggen dat we garant blijven staan voor enthousiasme en veel energie tijdens onze optredens. Al is het voor ons heel hard werken naast een baan ernaast, ik zeg wel eens tegen mijn maten: bij welk werk krijg je zo veel applaus als wij krijgen? Zeker niet bij de Belastingdienst of een duffe administratieve baan. Gisteravond bij voorbeeld hadden we in Barendrecht ook weer zo’n enorm enthousiast publiek van meer dan 400 mensen die zowat op de stoelen klommen na ons optreden.’’ In de afgelopen jaren is Scrum op heel veel festivals in Nederland en soms ook in Duitsland opgetreden en zijn er vele singles, CD’s, dubbelalbums en zelfs een enkele DVD opgenomen.

Hoewel de Scrumleden hun hele muzikale passie zeer professioneel aanpakken, kunnen ze er niet van leven en hebben ze er allemaal een baan bij. Robin: ,,Maar als ik zeg dat bij voorbeeld vanmorgen onze vrachtwagen met het grote decor en de vele muziekinstrumenten om 11.00 uur al in Winterswijk stond om alles te gaan opbouwen, geeft dat al wel aan dat we qua professionaliteit ook daarin niet veel verschillen van bij voorbeeld De Dijk en Golden Earring.’’ De Scrummuzikanten staan straks ook in Bathmen in een prachtig decor van een pub met een echte bar erin in de geest van de Schotse en Ierse pubcultuur de sterren van de hemel te spelen.

Helemaal passend bij de sfeer is er voorafgaand aan de voorstelling die om 20.30 uur begint, een whiskyproeverij, die echter al geheel volgeboekt is. Deze wordt verzorgd door slijterij ’t Bockje en begint om 19.00 uur. De liefhebbers krijgen vier heerlijke whisky’s te proeven.

De inrichting van de theaterzaal van het Cultuurhuus wordt zelfs wat aangepast, zodat bezoekers ook tijdens het optreden van een drankje kunnen blijven genieten. Dat wordt voorwaar een bijzondere avond, die 26ste januari!

Verdere informatie en kaarten op www.cultuurhuusbraakhekke.nl (Fotograaf onbekend.)