Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Preek van de Leek

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Het begon in Amsterdam. Die ‘preek van de leek’. Mensen die iets te zeggen hebben worden gevraagd om voor één keer een kansel in een kerk te beklimmen. Niet om een lezing te houden. Maar om te vertellen wat hen bezielt. Omdat zij iets te vertellen hebben wat ertoe doet. En ze nou gelovig zijn of niet, ze worden ook uitgedaagd om een persoonlijke vorm te geven aan een ‘gebruikelijke onderdelen van een kerkdienst. Dus wat doen zij als zij inspiratie zoeken? En als je alle ellende in de wereld ziet, hoe reageer je daar dan op? Waar maken zij zich druk om? En waarom?In Bathmen wordt twee keer per jaar een Preek van de Leek georganiseerd. Op 15 oktober is het de beurt aan Maria van Mierlo. Maria komt uit Deventer, woont sinds tweeënhalf jaar in buitengebied van Bathmen, bij Oxe. Ze heeft een eigen communicatiebureau en werkt als schrijver, spreker, dagvoorzitter en geestelijk begeleider.

De Preek van de Leek begint om 16.00 uur in de Battumse dorpskerk. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder genot van een hapje en drankje. De toegang is vrij. En iedereen is wel:kom! (Dat geldt ook voor de viering die ’s morgens 10.00 uur begint!)