Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Adam en Eva schamen zich na het eten van de boom van kennis van goed en ‘gebrek aan inzicht’. Ze verbergen zich, houden iets achter. Het staat symbool voor de schaamte die velen van ons ook kennen. We kunnen niet vrijuit spreken en moeten altijd op ons hoede zijn. Het houdt ons gevangen.Ons ‘verhalende zelf’ moet weer een mooi verhaal verzinnen om ons niet ‘bloot te hoeven geven.’ Als we er bij stil staan, voelen we diep van binnen met ons ‘ervarende zelf’ en God die in ons is, dat het ons belemmert om vrij te leven en te doen wat goed voor ons is. Schaamte komt vaak voort uit angst. We zijn b.v. bang voor wat een ander ervan vindt.

De laatste tijd probeer ik me meer bewust te zijn van mijn schaamte. Ik heb gemerkt dat als ik aan een dierbare vertel waarvoor ik me tegenover hem of haar schaam, dat de ander daar vaak helemaal niet zo tegen aan kijkt als ik dacht. De schaamte is dan plotseling verdwenen! Het werkt dus heel bevrijdend! Het moment van uitspreken is heel spannend en doet soms ook pijn. Maar door het voor jezelf te houden doet het nog meer en langer pijn.

In de stilte kun je de liefdevolle God vragen om je te helpen de moed op te pakken om je schaamte uit de schaduw aan het licht te brengen. De komende 40 dagen tot Pasen is een mooie ingetogen tijd om dat te onderzoeken. Ook tijdens de meditatie in de Bathmense Dorpskerk, door de weeks om 06.00 uur en zaterdag om 07.00 uur in de ochtend. Wel:kom!