Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Restauratie kerkorgel:

de eindstreep is in zicht!

(Foto Ingeborg van Dokkum-Prins: Dik van Dijk.)

BATHMEN – De Stichting Vrienden van het Monument Dorpskerk Bathmen voert sinds december vorig jaar actie om geld bijeen te brengen om het indrukwekkende Holtgräve orgel in de Dorpskerk te restaureren.Drie succesvolle manifestaties vonden inmiddels plaats en op vrijdagavond 21 juni volgt de slotactie: ‘Organ meets Orpheus’. De Bathmense Fanfare Orpheus, onder muzikale leiding van dirigent Berjan Morsink, geeft op 21 juni samen met organist Ingeborg van Dokkum-Prins een concert dat heel bijzonder belooft te worden.

Orpheus en de vaste organist van het Holtgräve orgel in de Dorpskerk bereiden zich voor op een avond die een muzikaal hoogtepunt belooft te worden en waarover men nog lang zal spreken. Want nog niet eerder vond een concert ‘Orgel ontmoet Fanfare’ plaats, waarin fanfare en orgel, apart van elkaar en ook samen, een prachtig muzikaal programma ten gehore brengen. Dit wilt u niet missen. Kom en geniet van deze unieke muzikale gebeurtenis.

Aan het eind van de avond zal de totaalopbrengst van alle acties worden bekend gemaakt en op symbolische wijze worden overhandigd.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk van Bathmen en begint om 20.00 uur; de stichting ontvangt u graag vanaf 19.30 uur met koffie/thee.

De toegangsprijs bedraagt € 10,00. (Jongeren t/m 18 jaar gratis.)