Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Strijdvaardig ABS verliest onnodig van Markelo

BATHMEN – ABS heeft zichzelf vandaag een slechte dienst bewezen door met 1-3 te verliezen van Markelo.Het begin van de wedstrijd was een gelijk opgaande strijd. ABS voetbalde met goede combinaties. Markelo had zich voorgenomen op compact te spelen en gaf in feite geen ruimte weg in de verdediging. In de 17e minuut werd een schot van Markelo niet goed verwerkt in de verdediging en kon de rebound met enig geluk in het lege doel geschoten worden.

Hierdoor kon Markelo nog meer op de verdediging spelen. Ondanks dit creëerde ABS een aantal fraaie kansen die voortkwamen uit goed voetbal: kopbal uit een fraaie cross pass die net naast ging, redding door keeper bij een één op één situatie. Echter in de 40e minuut werd onvoldoende ingrijpen in de verdediging wederom afgestraft door Markelo, 0-2.

De tweede helft ging verder met een aanvallend ABS en Markelo, dat loerde op de counter. Wederom was het betere spel voor ABS zonder dat het leidde tot grote kansen. Door de druk naar voren kwam er meer ruimte voor de counter van Markelo. In de 68e minuut werd het dan zelfs 0-3 toen Markelo attent doorliep op een diep gespeelde bal.

ABS kwam nog terug tot 1-3, dankzij een doelpunt van Youri Meijer, maar het team was niet bij machte om de muur van Markelo te slechten.

Voor de ABS toeschouwer was het een teleurstellend resultaat, zeker omdat de Bathmenaren vandaag veel strijd in het spel legden en door drie individuele fouten op een beslissende achterstand waren gekomen. Door het verlies vandaag zakt ABS naar de vierde plek in de competitie, vier punten achter koploper Lettele.