Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Wijnactie voor Orgelrestauratie Dorpskerk krijgt vervolg

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – Na het grote succes van de huis-aan-huis wijnactie, waarbij vele flessen wijn en vruchtensap werden verkocht en bovendien nieuwe donateurs zich aanmeldden, maakt de Stichting Vrienden van het monument Dorpskerk Bathmen een nieuw evenement bekend.Op vrijdagavond 8 maart wordt een groot en feestelijk diner geserveerd in de Dorpskerk, die hiervoor sfeervol zal worden ingericht. Door de belangeloze medewerking van vele Bathmense ondernemers komt de opbrengst van het diner geheel ten goede aan de restauratie van het kerkorgel. Het prachtige, al uit 1876 daterende Holtgräve-orgel, is een monument dat hard aan restauratie toe. Het thema van deze avond is heel passend ‘Een Nieuw Geluid’.

De Stichting hoopt van harte vele dinergasten in de Dorpskerk te mogen ontvangen. De kosten van het driegangen diner + welkomstdrankje bedragen € 50,00 per persoon. Inschrijving vindt plaats in volgorde van betaling. De sluitingstermijn voor opgave is 1 maart, of eerder als het maximaal aantal beschikbare plaatsen is bereikt. Snel aanmelden dus, want vol = vol!

Het belooft een fantastische avond te worden, die met mooie muziek zal worden omlijst.

Aanmelden kan bij: Joop Blaauw, Gorsselseweg 7, tel. 0570-542670; Ciska Soen, Dr. A. Schweitzerlaan 11, tel. 0570-658064 of Elsbeth Wubbe, Burg. A. Bontekoelaan 3, tel. 0570-541041. Per e-mail kan ook: info@vriendendorpskerk.nl

De Stichting dankt haar Bathmense sponsoren die dit benefietdiner mogelijk maken van harte: Bielderman Catering, ’t Bockje Bathmen, Boode in Bathmen, Bronsvoord Woninginrichting, Emté/Jumbo Bathmen, Flora-Inn Bloemisten en Slagerij Linker.

De Stichting hoopt van harte met de opbrengst van dit benefietdiner opnieuw een belangrijke stap naar de restauratie van dit voor Bathmen belangrijke monument te zetten.