Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Wol in je bol!

Schapen scheren bij de Ulebelt

COLMSCHATE – Het wordt steeds mooier weer en de schapen van de Ulebelt krijgen het warm. Op zondag 29 april mag dan eindelijk hun jas uit. Vanaf 14.00 uur gaat de schapenscheerder de schapen scheren op het erf, zodat bezoekers van dichtbij kunnen zien hoe dat gaat. De schapenscheerder zal rondom het scheren uitleg geven over wat hij doet. Eventueel worden de hoeven dan ook bekapt.De spingroep van de Ulebelt is ook aanwezig om te laten zien hoe wol gesponnen wordt tot draden. Na het scheren van de schapen, rond 15.00 uur, zullen de lammetjes naar de stal gaan. Hier mogen kinderen de lammetjes van dichtbij bekijken en aaien.

Van 14.00 tot 16.00 uur kun je leren vilten en je eigen wollen kunstwerkje maken. Kortom, een leuke en leerzame dag voor jong en oud.

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een schaap geschoren wordt? Of hoe er van wol draden worden gesponnen? Wil je zelf ook wel eens met wol aan de slag? Kom dan ook!