Go Ahead Eagles in mat duel onderuit

DEVENTER – Afgelopen maandag was er een extra speelronde in de KeukenKampioen divisie en speelde Go Ahead Eagles (GAE) thuis tegen Telstar. De maandagavondwedstrijd zorgde voor een matig gevulde Adelaarshorst en het leek alsof dit afstraalde op de spelers.Geen moment zat er echt pit in de ploeg van coach Stegeman. Al na een minuut of vijf stond er 0-1 op het bord. Na slechte communicatie in de verdediging van GAE en na weifelend optreden van keeper Hobie Verhulst kon spits Mendes Moreira de openingstreffer binnentikken. Nog geen tien minuten later was het alweer gelijk na een mooie goal door Jaroslav Navratil die diep werd gestuurd met een fraaie steekpass en oog in oog met de keeper koeltjes de gelijkmaker kon binnen schuiven. Helaas voor Eagles blesseerde de spits zich wel bij deze actie en moest hij worden vervangen door Maarten Pouwels. De lange spits bleek echter niet zijn avond te hebben en zo kon de Deventer ploeg nauwelijks nog lekker door voetballen tot aan de zestien van Telstar.

Na rust was GAE iets beter en waren er kleine speldenprikken die echter niet tot een goal leidden. In de 64e minuut wist Telstar een van hun spaarzame momenten voor het doel van Eagles meteen om te zetten in de tweede goal voor de bezoekers. Melle Springer werkte een terug gekopte corner goed achter Verhulst. Dus moest GAE weer op zoek naar de gelijkmaker en die kwam niet veel later uit een terechte strafschop die invaller Thomas Verheydt onberispelijk binnenschoot. Twee minuten later had diezelfde Verheydt de winnende op zijn pantoffel, maar van dichtbij volleerde hij hoog over. En zo leek het een gelijkspel te worden in de Adelaarshorst, maar in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd was het toch Telstar dat aan het langste eind trok. Mertens schoot, na niet kordaat en kort dekken, de bal van dichtbij hoog tegen de touwen. De laatste keer dat GAE op eigen veld wist te winnen van Telstar was in 2015 en ook dit seizoen komt in deze teleurstellende statistiek geen verandering.