Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Holtense Brandweer grote winnaar 30e Zaagmolentrofee

DIJKERHOEK – In de maand november is voor de 30e maal de wedstrijd om de Zaagmolentrofee gehouden bij schietvereniging de Zaagmolen.83 Teams van vier personen per team hebben in drie verschillende klassen (heren, dames en jeugd) gestreden om deze trofee. Dat is vijf teams meer dan in 2016, maar nog lang niet het record dat op 105 staat.

De deelnemende teams bestonden uit buurtschappen, bedrijven, verenigingen, vriendengroepen, etc. uit Dijkerhoek, Holten en omgeving. De prijsuitreiking vond afgelopen vrijdag in het Kulturhus in Dijkerhoek plaats.

Vorig jaar won de Ikkinksbuurt, de inmiddels derde, wisselbeker voor de tweede maal. Bij titelprolongatie hadden ze hem dus mogen houden. Gelukkig voor de schietvereniging was dat niet het geval en dus hoeft er voorlopig geen nieuwe wisseltrofee aangeschaft worden.

Na 2010 was de Brandweer winnaar met een puntentotaal van 254, drie meer dan ICT Rijssen Holten en vier meer dan de vriendengroep van Hafafa. De Zaagmolen moest met de achtste plaats (338 punten) genoegen nemen. Een pleister op de wonde voor de Ikkinksbuurt was dat ze titel bij de dames en de junioren wel wisten te prolongeren al was dat bij de dames maar nipt: slechts één puntje voor Reclamemakers.

Hieronder de uitslagen.

 

Teamprijzen

Jeugd: Ikkinksbuurt, 414. De Borkeld, 383. Team De Bonke 2, 371.

Er deden zes teams mee en dat is twee meer dan vorig jaar. Team de Bonke debuteerde en schreef gelijk twee teams in. Ook De Borkeld debuteerde met een jeugdteam en… gelijk prijs. En dan de winnaar. De titelverdediger lukte het om zijn titel te verdedigen. Het is de vierde keer dat de Ikkinksbuurtjongeren met de eerste prijs aan de haal gaan. In 2003, 2007 en vorig jaar lukte dit ook. Daarmee evenaren ze de CJV Dijkerhoek die echter wel meer podiumplaatsen heeft. Daar zal het voorlopig wel bij blijven, want twee van de vier schutters worden volgend jaar 18.

Dames: Ikkinksbuurt 2, 330. Reclamemakers, 329. Vrouwen van Nu Holten, 323.

Vrouwen van Nu Holten behaalden na een tweede plaats in 1991 (tweede) en driemaal een derde in 1993, 1996 en 2010 voor de vierde keer een derde plek. Reclamemakers dames doen nog niet zo lang mee, maar steeds zijn zij in de kop van het klassement te vinden. In 2013 misten zij op drie punten de eerste prijs en werden tweede. Nu wederom tweede maar met slechts één punt achterstand. Het is voor de derde maal op rij dat de Ikkinksbuurt zich bij de dames het beste toont. Tel daarbij de overwinning in 2008 en ze zitten op vier. Nog altijd geen record, want de dames van de Hoffesstraat staan op zes. Alleen doen die al jaren niet meer mee.

Heren: Brandweer, 354. ICT Rijssen Holten, 351. Hafafa, 350.

Op de derde plaats Hafafa die ook al eens derde werden in 2014. Tweede het ICT team van de gemeente Rijssen-Holten. Zij vielen in 2013 met een vierde plaats net buiten de prijzen. Glorieus winnaar het tweede team van de Holtense brandweer. Ook in 2010 werden de brandweerlieden kampioen en ook toen was dat het tweede team.

 

Individuele prijzen

Jeugd: 1. Sander Beunk, 109 (Ikkinksbuurt). Dames: 1. Anita ten Wolthuis, 98 (Ool’n Diek). Anita won al eerder in 1998 en in 1992 bij de junioren. Heren: 1. Ruben Bolink101 (de Borkeld).