Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Renovatie clubgebouw

SV Epse van start!

EPSE – Sportvereniging Epse trapt af met de verbouwing van het clubhuis. Begin mei starten de sloopwerkzaamheden. Een deel van het clubhuis wordt multifunctionele ruimte, daarmee krijgt het gebouw een ‘dorpshuisachtige’ functie. Het project kost 130.000 euro. Een groot deel daarvan, 80.000 euro, wordt betaald met subsidie van de gemeente. De club brengt zelf 50.000 euro in.

Wat gaat er precies gebeuren? Op 4 en 5 mei wordt de huidige kantine leeggeruimd. Een dag later starten de sloopwerkzaamheden. Een team van hockeymannen zal het eerst de mokers ter hand nemen. Een dag later nemen de voetballers die taak op zich. Het meeste sloopwerk zit in de toiletgroep, die wordt helemaal vervangen. Op zaterdag 9 mei zal de huidige tegelvloer eruit worden gehaald. De onderliggende zandvloer wordt in de eerste week van juni een betonvloer. Omdat het seizoen in mei voor verschillende taken van sport nog niet is afgelopen, wordt er een tijdelijke kantineplek ingeruimd bij de kleedkamers.

De verbouwing wordt zoveel mogelijk uitgevoerd met plaatselijke ondernemers. Maar ook zullen de leden en vrijwilligers zelf de handen uit de mouwen steken. Zij pakken bijvoorbeeld de aanleg van het vier meter brede terras voor het clubgebouw aan. Ook worden er nog schilders gezocht . De schilderwerkzaamheden zullen halverwege juli plaats gaan vinden.

Wat gaat er veranderen? De huidige bestuurskamer wordt multifunctionele ruimte, met onder meer een scherm voor het geven van presentaties. De zijingang, naast de huidige bestuurskamer, wordt de hoofdingang.  ,Aan de buitenkant zal er daarom het één en ander gaan veranderen in het straatwerk, zodat voor iedereen duidelijk is waar de ingang is. De fietsenstalling gaat ook veranderen van plaats. Die zal een plekje gaan krijgen aan de kant van de huidige parkeerplaats, dichtbij de nieuwe hoofdingang.

De bar gaat ook veranderen van uiterlijk. Het wordt een bar met een moderne uitstraling. Onderzocht wordt nog, of en hoe de technische installatie kan worden aangepast, zodat die weer jaren mee kan.

Er komt een zwart akoestisch plafond, voorzien van moderne verlichting. Als vloerbedekking is gekozen voor pvc. Een pvc- vloer is sterk, eenvoudig in het onderhoud en heeft een lange levensduur. De toiletten blijven op dezelfde plek zitten, maar worden wel compleet vernieuwd. Ook de zijwand aan sporthalzijde wordt aangepakt. Er komt een grotere opening met deuren, zodat vanuit het clubgebouw makkelijker gekeken kan worden naar de verrichtingen op het volley- en badmintonveld en de gymoefeningen.

Er komt nieuw meubilair in het clubhuis. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk, maar de bouwcommissie heeft onlangs samen met het kantinepersoneel inspiratie opgedaan bij het pas vernieuwde clubgebouw van SC Klarenbeek

De planning is, dat het vernieuwde clubgebouw in de eerste week van augustus klaar is voor gebruik. Zo wordt er een frisse start gemaakt met het nieuwe sportseizoen!

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Er worden nog schilders gezocht, mensen die de vele gewonnen bekers willen poetsen, etc. Er moet nog veel gebeuren! U kunt zich dan aanmelden bij Willem Jan Huisman, via info@huismanbm.nl