Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Groots muziekfestival rondom accordeon en harmonica

LAREN – Op zondag 2 december presenteren Kulturhus ’t Kruispunt in Laren en Zweverink Muziek uit Lochem (www.zweverinkmuziek.nl) in het kader van hun 70 jarig jubileum, een groots muziekfestival rondom accordeon en harmonica. Hieraan weken vele muzikanten mee.Het gevarieerde programma vindt plaats op drie podia. Zo zijn er onder meer optredens van Duo d‘ Accordage met Ed Vervloet (accordeon) en Arnold Slaghek (gitaar/zang). Zij zorgen voor de Franse sfeer.

Anneke Goudkuil brengt Scandinavische volksmuziek op harmonica. Het Steirisch Harmonicaorkest Lochem zorgt voor een Oostenrijks tintje. De Jennechies staan garant voor gezellige meezingers op hun tweerijharmonica’s. Blaaskapel Vinočanka speelt Tsjechische klanken.

Alle accordeonverenigingen uit de gemeente Lochem zijn aanwezig. Dit zijn Concordia uit Lochem, Vios Harfsen en natuurlijk de Larense Accordeonvereniging (LAV). De laatste zelfs met twee orkesten. Concordia komt met het A-orkest en het jeugdorkest.

De accordeonisten spelen werk uit hun eigen repertoire, maar treden ook gezamenlijk op. Accordeonmuziek van Bach tot Coldplay, klassiek, volksmuziek, pop en ballades met zang van het koor Out of the box uit Lochem.

Het Muziekfestival is er voor jong en oud. Voor elk wat wils. Bezoekers kunnen door de verschillende podia hun eigen programma samenstellen. Laat je verrassen.

Entree € 5,00 incl. 1 consumptie.

Toegangskaarten zijn vanaf 17 november te koop bij het Kulturhus en bij Zweverink Muziek in Lochem. U kunt kaarten ook reserveren door het bedrag over te maken op bankrekening NL22RABO0334850061 t.n.v. St. Kulturhus ‘t Kruispunt onder vermelding van Accordeon.