Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Openstelling kerk en Kulturhus met tentoonstelling en expositie

LAREN – In de maanden juli en augustus is de Larense Dorpskerk met aansluitend het Kulturhus, iedere woensdagmiddag van13.30 tot 17.30 uur geopend voor bezichtiging. Tijdens deze openstelling zijn er gastvrouwen en gastheren aanwezig ter verwelkoming en om informatie te geven.Men kan dan het prachtige interieur van de kerk bewonderen met het liturgisch meubilair, gemaakt uit een oude beuk van landgoed Verwolde. Ook het houtsnijwerk van de schepping is een bijzonder object om te bekijken. De mensen die een kijkje komen nemen zijn vaak aangenaam verrast over de sfeervolle inrichting.

In de stilteruimte is, zoals iedere dag, gelegenheid voor bezinning en/of om een kaarsje aan te steken.

In het Kulturhus is een schilderijenexpositie me acrylverf van Gerda van Goor – Pruijtte bezichtigen.

In de week van de fietsvierdaagse (6 t/m 10 augustus) staan de deuren van de kerk en het Kulturhus iedere middag open van 13.30 tot 17.30 uur.

Tijdens deze week is er in de kerk een tentoonstelling over de geschiedenis van de fiets! In verband met het 25 jarig jubileum van de fietsvierdaagse wil men deze verbinding leggen. In samenwerking met Dhr. van Zee uit Bathmen komen er fietsen vanaf 1900 met een verhaal!

Tevens zijn er ook olieverfschilderijen te bewonderen van Dhr. Wuijster uit Gorssel.