Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Parochies H. Kruis en H. Lebuinus gaan weer naar Lourdes!

LETTELE – Van zaterdag 21 september tot en met donderdag 26 september 2019 is er een bedevaart naar Lourdes met de parochies H. Kruis en de H. Lebuinus. Als Sallanders samen naar Lourdes onder leiding van pastoor Ronald Cornelissen, pastoraal werker Evelien Reeuwijk en Marion Kogelman als hotelleider. U zult met een luxe touringcar vanuit Raalte en omgeving naar het vliegveld reizen. De vlucht duurt een kleine twee uur. Heel comfortabel.In Lourdes zal de parochiegroep samen in een hotel verblijven en met elkaar de dagen in het prachtige heiligdom gaan beleven. Ervaringen delen op die plek waar Maria aan Bernadette verscheen.

De vieringen doet men grotendeels samen met de andere Nederlandse pelgrims. Ook zullen er eigen vieringen zijn, zoals de kruisweg en een viering met wijding van de devotionalia (rozenkransen, kaarsen, medailles en zo). De bezienswaardigheden op het heiligdom en in het stadje Lourdes zelf worden bezocht. Natuurlijk loopt u mee met de schitterende lichtprocessie en sacramentsprocessie. De H. Mis wordt bij de Grot gevierd, waar Maria aan Bernadette verscheen en er is een indrukwekkende internationale H. Mis met duizenden medegelovigen. Ook is er ruimte voor ontmoeting of voor stil gebed bij de Grot. Hoofdaalmoezenier van deze bedevaart van erkende bedevaart organisatie VNB is pastoor Ronald Cornelissen.

Lourdes is heel bijzonder. Je kunt het niet uitleggen, je moet het zelf ervaren. Het is de plek waar ruim 160 jaar geleden Onze Lieve Vrouw verscheen aan de kleine Bernadette. Sommigen zeggen diep geraakt: “Hier raakt de hemel de aarde”.

 

Zorg nodig?

Het is een reis waar medische zorg aanwezig is. Ook als u afhankelijk bent van rolstoel en/of rollator kunt u in principe deelnemen.

Tarief per persoon voor deze zesdaagse bedevaart is € 899,00 op basis van een tweepersoons kamer in een driesterren hotel (inclusief busvervoer vanuit Raalte e.o. naar het vliegveld, vlucht, busvervoer naar hotel in Lourdes, volpension, reisleiding en pastorale begeleiding).

 

Een aantal dagen eerder zal er vanuit de H. Lebuinusparochie een bus naar Lourdes vertrekken voor mensen met een kleine beurs. Zij zullen onderdak krijgen in Cité Saint Pierre, dicht bij het heiligdom.

Voor meer info over beide reisinitiatieven: Marion Kogelman, tel: 06-18291938, e-mail: mkogelmanbloo@gmail.com, Lammie In ’t Veld, tel: 06-57038176, e-mail: lammie.intveld@hetnet.nl, pastoraal werker Evelien Reeuwijk, e-mail: ereeuwijk@heiligelebuinus.nl of pastoor Cornelissen, e-mail: Cornelissen@aartsbisdom.nl of op de website van VNB; www.vnbreizen.nl

Gaat u ook mee met deze Sallandse bedevaart?