Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Première ‘Vogelvlucht’: overtuigend acteerwerk in Theater ’t Kippenhok

BATHMEN – De redactie van deze krant was afgelopen zaterdagavond getuige van de première van het door de Stichting Openluchtspel Bathmen gebrachte toneelstuk ‘Vogelvlucht’. Geschreven door Dale Wasserman, vertaald door Peter van Bokhorst en vervolgens bewerkt door Dinie Jansen. Dit alles in de tot theater omgebouwde oude kippenschuur van de familie Tuller aan de Steginksweg.

Voorafgaande aan de voorstelling werden de bezoekers welkom geheten in de foyer, voor deze keer tot ‘volière’ gebombardeerd. Om 20.00 uur werd begonnen met het eerste bedrijf. De bezoekers werden meegenomen naar een afdeling van een inrichting voor zwakzinnigen. Alles gaat zijn  gangetje, totdat Mac Murphy op de afdeling zijn intrede al patiënt doet. Hij probeert op slinkse manier zijn gevangenisstraf te ontlopen door zich voor te doen als psychiatrisch patiënt……

Overtuigend acteerwerk

Opvallend is het hoge niveau van de acteurs. De grondigheid waarmee de spelers zich in de rol hebben ingeleefd is ongekend. Een strenge zuster Ratched (Erna Aaftink), alle patiënten (Ali Jonker, Derk-jan Pelgrum, Roelof in ’t Hof, Ellen Pinkert, Geert van Schooten, Wieke van Velsen en Gerrit Klein Kranenbarg, Zuster Flinn (Jolanda Brilman), verpleeghulp (Anja Bronninkreef) en Dr. Spivey (Hans Nijkamp) en tot slot bezoekster Candy Star (ook Anja Bronninkreef). Stuk voor stuk weten ze het publiek te overtuigen met hun acteerwerk. Na afloop volgde dan ook terecht een lang en daverend applaus.

Na afloop was er nog gelegenheid om in de ‘Voliere’ na te praten en te genieten van een hapje en een drankje.