Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

7X7 35/45+ Voetbal bij ABS

BATHMEN – Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, is het 7×7 35/45+ voetbal opgericht. Natuurlijk worden ook de vrouwen niet overgeslagen want voor hen bestaat er een 7×7 30+ competitie. Voetbal verdwijnt immers niet zomaar uit je bloed.

Bij 7×7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar (voor vrouwen 30 jaar) of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De kans op blessures is sterk verminderd door de spelregels (o.a. geen sliding).

ABS wil de mogelijkheid bieden om (oud) voetballers deel te laten nemen aan een 7×7 competitie. Samen met verenigingen uit de regio, zoals Wesepe, Holten, Diepenveen, Witkampers en Heeten wil men een onderlinge competitie starten. In principe worden de wedstrijden op vrijdagavond gespeeld en bij toerbeurt bij een van de verenigingen. Wedstrijdjes zijn 20 minuten en in toernooi vorm. In het seizoen zullen er maximaal 6 avonden worden gespeeld.

Als aftrap wordt er op 17 juni een toernooi gespeeld op de velden van Diepenveen.

Dus: (oud) voetballers lijkt het je leuk om hieraan deel te nemen, meld je dan aan bij Johan Roetert (0570-541605) of via absbathmen6@gmail.com Ook voor vragen kun je hier terecht.