Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

A.B.S. trakteert jubilaris DAVO op disco en sfeerwedstrijd

Zondag 18 februari, Sportpark de Looenk Bathmen

BATHMEN – Het honderdjarig jubileum van je tegenstander aangrijpen om ze in het zonnetje te zetten. Het komt niet veel voor in het competitieve voetbalwereldje, waarbinnen elke club voor eigen succes gaat. Dat het anders kan wil de activiteitencommissie Gait-side van voetbalclub ABS uit Bathmen bewijzen.In de rust en na de wedstrijd op 18 februari tegen jubilaris DAVO uit Deventer barst het feest los. Achter de draaitafel zal niemand minder dan DAVO’s eigen huis DJ lady Soeljee plaatsnemen. Onlangs is zij verkozen tot beste bruiloft DJ van Overijssel dus de verwachtingen in Bathmen zijn hooggespannen.

De reden waarom de Gait-side dit feestje organiseert, is omdat DAVO een van de clubs is waartegen ABS al decennia lang in diverse klassen uitkomt ‘De boeren’ uit Bathmen en ‘de stadsen uut Demter’ liggen elkaar wel. Beide zijn volksclubs met een sterke eigen cultuur en identiteit. Zo werd het fenomeen ‘Disco DAVO’ een begrip onder Bathmense supporters die na een uitwedstrijd tegen DAVO nog even daar de kantine opzochten. Zondag 18 februari zullen de rollen worden omgedraaid.

Naast supporters van beide clubs zijn andere belangstellenden uiteraard van harte welkom in Bathmen.

 

Over Gait-side

De Gait-side is de officieuze naam van de activiteitencommissie van voetbalvereniging A.B.S. uit Bathmen. De organisatie heeft als doel om de clubcultuur binnen de club te bewaken en naar buiten uit te dragen. De naam Gait-side stamt af van het deel van de tribune die dezelfde naam draagt en is vernoemd naar clubicoon Gait Wichers.