Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS A1: kampioen 2021-2022!

BATHMEN – De meiden van ABS A1 speelden op 14 mei de laatste wedstrijd van dit seizoen, voor sommigen de laatste als jeugdspeler en voor coach Toke haar allerlaatste wedstrijd als begeleider. Verder was het niet zomaar een wedstrijd. Het was een kampioenswedstrijd! Als deze gewonnen werd, dan volgt er een feestje en hebben ze een mooie afsluiting van dit seizoen.

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd en de meiden beginnen goed. Al snel is het 0-2, maar dan begint Achilles ook te scoren. Het wordt 2-2 en vervolgens gaat het een tijdje gelijk op. Dan wordt het 7-6…. Met nog ruim 4 minuten op de klok voor de rust gaat het spel verder. ABS scoort en het wordt toch nog gelijk: 7-7. De wedstrijd gaat verder, alleen een doelpunt blijft uit. Dan wordt het spannend. Zouden ze in de laatste halve minuut nog kunnen scoren en met een voorsprong de rust in gaan? En ja hoor, wat bewegingen van links naar rechts vlak voor de keeper en Nina scoort. Ruststand: 7-8.

Na een peptalk van Toke wordt de wedstrijd weer opgepakt en gaat de strijd weer verder. Wederom gaat het gelijk op. Na 5 minuten is het alweer 10-10 en ABS probeert van alle kanten te scoren. En dan ineens vanuit de hoek gooit Jansen raak! Ze staan weer voor: 10-11.

Het blijft gelijk opgaan en de spanning stijgt. Diverse aanvallen en 7-meter worpen volgen. Ook de 2 minuten-straf wordt een aantal keren uitgedeeld aan ABS. En dan gaat ABS uitlopen. Met nog ruim 3 minuten op de klok is de stand 13-17. Dit kan niet meer misgaan en dat was ook zo. Met een eindstand van 15-18 wint ABS en zijn ze kampioen 2021-2022. Dat verdiend een feestje. Eenmaal terug in Bathmen, op de platte wagen door het dorp, met eindstation café de Brink. Daar is tot in de late uurtjes een gezellig feestje geweest.