Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS B1 kampioen!

ABS B1 kampioen

BATHMEN – ABS B1 speelde afgelopen zaterdag in een bomvolle en nagenoeg uitverkochte sporthal De Uutvlog de kampioenswedstrijd tegen Atlantis B1 uit Dronten. Het elftal heeft een prima seizoen gespeeld met slechts een kleine dip in de maand januari met twee nederlagen.

Zaterdag 21 maart zou winst tegen Atlantis het kampioenschap betekenen. Uiteraard waren de speelsters en leidsters niet zenuwachtig voor deze wedstrijd, hoewel één van de leidsters wel haar zaalschoenen was vergeten … Na een wat stug begin,waarin enkele kansen werden gemist, opende Kim Veenstra de score. Dat was de start van een prima fase waarin vele mooie goals werden gescoord. Dit leverde een 10-5 ruststand op. Na wat peptalk van de leidsters Wilma en Jeanette en trainer Bennie werd het karwei professioneel afgemaakt: 20-13. De sterkte van dit team is dat alle speelsters het doel kunnen vinden. Dit werd ook in deze wedstrijd bewezen. Alle veldspeelsters maakten minimaal één goal!

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Janneke Markvoort kon het feest losbarsten. De toeschouwers stonden rijen dik in de rij om de speelsters en de leiding te feliciteren met het dikverdiende kampioenschap. In de kantine werd gestart met het feest dat nog tot in de late uurtjes doorging. Uiteraard werd de traditionele rondtocht op de platte wagen gemaakt door het dorp met Roelof in ’t Hof als prima chauffeur.

Doelpuntenmakers ABS: Hilde, Kimmie, Demi en Anne Floor 3, Elke en Fleur 2 en Kim, Linde en Estelle 1.