ABS behaalt goede overwinning op Haarle

BATHMEN – Afgelopen zondag heeft ABS 1 een goede en terechte overwinning geboekt op Haarle. Waar ABS de afgelopen jaren veel moeite had met het spel van Haarle, lange ballen op de spits, was vandaag het spelbeeld duidelijk in het voordeel van ABS.Sinds een aantal weken speelt ABS met een ander systeem, waarmee de beide backs veelvuldig moeten doorstomen naar de achterlijn van de tegenstander. Dit lijkt ABS goed te bevallen want de punten zijn laatste weken voor ABS.

Desondanks kwam ABS op achterstand door slecht uit verdedigen bij een onschuldig lijkende aanval van Haarle. Dit was het sein voor ABS om meer energie in het duel te leggen. Amper 5 minuten later trok ABS de stand weer gelijk. Maikel Demmers beroerde als laatste de bal na een goede combinatie met Wessel Nikkels. Nog voor de rust nam ABS de leiding met een goal van Martijn Stegink, die goed doorging op de verdediging van Haarle.

In de tweede helft was het verschil nog groter en kreeg ABS meerdere goede kansen. In de 77e minuut maakte Stef Willemsen, uit een afgeslagen aanval, met een prachtige volley een eind aan alle twijfel: 3-1. Haarle kwam niet meer in de positie om een doelpunt af te dwingen en ABS vond het goed zo. Terecht de punten in Bathmen gehouden.

Zondag de derby uit tegen Lettele. De inmiddels traditionele fietstocht start om 12.15 uur vanaf ABS Huus en zal via een aantal tussenstops voor 14.00 uur eindigen in Lettele.

Kom de spelers aanmoedigen in een ongetwijfeld weer enerverende wedstrijd.

Door dit resultaat draait ABS weer bovenin de 4e klasse G mee. Ook andere teams van ABS draaien bovenin mee. ABS 2, ABS 3 en ABS 4 staan bovenaan in hun competitie en hebben kampioenskansen volledig in eigen hand.