Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS buigt het hoofd voor Lettele

LETTELE – In een aantrekkelijke wedstrijd heeft ABS zondagmiddag verloren van Lettele met 2-1.

De wedstrijd begon met een duidelijk offensief van Lettele. De lange spits werd gezocht maar gelukkig voor ABS niet gevonden. Pas na elf minuten kwam ABS tot een goede aanval richting het doel van Lettele. Langzaamaan nam ABS het initiatief in de wedstrijd. Beide ploegen speelden kort op de man en de duels waren talrijk, zonder dat men over de schreef ging. Kortom zoals een derby behoort te zijn.

Vervolgens was Lettele weer de betere partij en creëerde in amper vijf minuten drie grote kansen die mede door goed keepers werk van Jelmer Welgraven teniet werden gedaan.

Toch was het ABS die na een goede aanval in de 45e minuut op 0-1 kwam door een knappe kopbal van Mark Boschloo uit een corner.

Maar nog binnen de zelfde minuut kwam Lettele langszij toen eigenlijk onvoldoende druk werd gezet bij het uitverdedigen door ABS. Qua spelbeeld een goede afspiegeling.

De tweede helft werd in een lager tempo gespeeld en was minder spanend. De eerste helft had veel gevergd van de spelers. Maar Lettele was scherper in de duels en toonde in feite meer de wil om te winnen. In de 65e minuut werd een afgeslagen cornerbal door een speler van Lettele vanaf 25 meter strak in de hoek geschoten, 2-1.

ASB probeerde nog wel terug te komen door de inzet van een extra spits maar kon onvoldoende gevaar stichten voor het doel van Lettele.

Helaas voor ABS, maar het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de volgende topper a.s. zondag tegen Dalfsen om 14.00 uur in Bathmen.