Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS doet zichzelf tekort in spannende strijd tegen Turkse Kracht (2-3)

BATHMEN – Het was ‘slechts’ een bekerwedstrijd, echter in de loop van de sportieve wedstrijd ontspon zich een echte strijd. In die strijd tussen twee gelijkwaardige teams trok ABS uiteindelijk onverdiend aan het kortste eind.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de gasten uit Deventer. ABS leek onder de indruk en kwam in de 17e min. terecht op achterstand door een doelpunt van Can Bayraktar (0-1). Dit leek een wake-upcall voor de thuisploeg en men wist zich door goed voetbal en veel strijd in de wedstrijd te vechten. In de 37e minuut leek Rob Treurniet de gelijkmaker te scoren, echter zijn inzet trof de paal. Ook Turkse Kracht bleef dreigend, echter de defensie o.l.v. de attent keepende David Baars kreeg langzamerhand grip op de behendige aanvallers. ABS kreeg loon naar werken kort voor rust, nadat Stef Willemsen voorbereidend werk van Jaap Prinsen fraai afrondde (1-1).

In de 25 minuten na rust speelde ABS uitstekend. In de 60e minuut kwam de beloning door een doelpunt van Jasper Broekhuis na fantastisch voorbereidend werk van Martijn Stegink en Yannick Duteweert. ABS bleef de bovenliggende partij. Uitgespeelde kansen voor o.a. Paul Roetert, Stef Willemsen en Martijn Stegink, werden gemist, terwijl een ziedend schot van Jaap Prinsen fabuleus werd gered door doelman de doelman van Turkse Kracht. Waar ABS uitgespeelde kansen liet liggen op de 3-1, was het Tanju Sahin die in de 75e minuut door een prachtig schot de 2-2 op het scorebord bracht. ABS moest nu wisselen, de automatismen werden minder, terwijl ook de krachten wegvloeiden uit de benen van de thuisclub. In de 83e minuut was het opnieuw topschutter Can Bayraktar, na voorbereidend werk van de uitblinkende aanvoerder Benjamin Ozkok, die de 2-3 liet aantekenen. Het slotoffensief bracht niets meer op, waardoor Turkse Kracht, kampioenskandidaat in de 3e klasse B, de strijd winnend afsloot.

Opnieuw een zeer verdienstelijke wedstrijd van ABS tegen een 3e klasser. De ploeg kan alleen verweten worden dat het verzuimde de 3-1 te scoren, waardoor Turkse Kracht in de wedstrijd bleef en uiteindelijk de gelukkige winnaar werd.