Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS en Broekland delen de punten

BROEKLAND – Vanaf het 1e fluitsignaal ging Broekland voortvarend van start. Er werd volop op balbezit gejaagd en snel naar voren gespeeld. Mede hierdoor kon ABS niet in haar spel komen. Ongetwijfeld speelde mee dat de zwart-witten moesten wennen aan het kunstgras en dat het elftal op drie plaatsen gewijzigd was door blessures en vakantie, maar het spel was voor Broekland.

Dit resulteerde direct in de 1e minuut al tot een grote kans voor de thuisclub, de bal belandde op de lat. In de 16e en 18 minuut kroop ABS twee maal door het oog van de naald. In beide gevallen werd voor open doel de bal hoog over geschoten. Daarna kwam ABS meer in haar spel en dicteerde de wedstrijd, zonder dat grote kansen gecreëerd werden. In de 41 minuut werd een mooie actie door Robin Stoel afgerond tot de 0-1.

Door een dubbele wissel in de 61e minuut en doorschuiven van de laatste man werd er nog meer druk op de verdediging van ABS gezet. Als dan voorin de bal niet kan worden vastgehouden en het middenveld wordt overlopen is de 1-1 onvermijdelijk. Door dit resultaat blijft ABS nr. 2 in de competitie.

In de 88e minuut mocht Roy Bos zijn debuut maken in ABS 1 en zo al ervaring opdoen.

Al met al was de 1-1 een terechte uitslag maar zal bij ABS de vreugde hierover overheersen en bij Broekland het gevoel van een gemiste kans.

Zondag a.s.: ABS – RDC om 14.00 uur.