Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS en Diepenveen geven toeschouwers een spannende wedstrijd cadeau

BATHMEN – Diepenveen had vanuit het vorig seizoen goede herinneringen aan de wedstrijden tegen ABS, hoge scores en twee maal winst.Diepenveen nam vanaf de aftrap het initiatief en zette met het winnen van de persoonlijke duels ABS onder druk. Pas na 10 minuten kon de thuisploeg de ruimte vinden en onder de druk uit voetballen. Meerdere goede kansen waren er voor ABS, met een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel. Na een mindere fase van ABS, waarin Jelmer Welgraven met een knappe redding ABS overeind hield, was er in de 42e minuut de grootste kans voor ABS. Door een misverstand tussen de laatste man en keeper van Diepenveen kon de ABS aanvaller de bal in het leg doel tikken, maar langzaam verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

De start van tweede helft was in feite identiek aan de eerste helft. Diepenveen feller in de duels en sneller in de combinatie. Ook nu hield ABS keeper zijn team in de wedstrijd.

Na ruim een kwartier spelen kreeg ABS vat op het spel en waren de kansen voor Diepenveen over. Aan de andere kant kon ABS het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Met name in de laatst tien minuten was ABS meerdere malen dicht bij een doelpunt, maar de afwerking faalde keer op keer.

Voetballend was ABS duidelijk beter vandaag, maar de beste kansen waren voor Diepenveen. Mede door het uitstekend keeperswerk en falen in de afwerking van ABS bleef de stand op 0-0. Overall een terechte uitslag van een boeiende wedstrijd.