ABS en Lettele krijgen in derby loon naar werken

BATHMEN – De wedstrijd tussen buren ABS en Lettele resulteerde vandaag in een aantrekkelijke wedstrijd, met veel publiek. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met het overlijden van erelid Willem Gersen.Hoewel het niveau van de wedstrijd niet altijd goed was, verveelde de wedstrijd nooit. Vanaf de aftrap was ABS de bovenliggende partij. ABS was sterk in de duels en hield Lettele vooral op haar eigen helft. Het tempo in de wedstrijd lag hoog en beide teams toonden de wil om de winst te gaan pakken.

Dit resulteerde in meerdere kansen voor ABS, ook uit goed combinatie voetbal. Maar evenzo vele malen ging de bal net naast het doel van Lettele. ABS creëerde zich voldoende kansen, wat juist de laatste weken had ontbroken in het spel van de zwart-witten.

Toch viel de goal aan de andere zijde. Uit een hoekschop kon de lange spits van Lettele in de 38e minuut van kort bij ongehinderd inkoppen 0-1.

De tweede helft begon met een overwicht voor Lettele. Maar net als ABS voor de rust kon Lettele dit niet tot uiting in doelpunten laten komen. In de 70e minuut kwam dan toch het verdiende doelpunt voor ABS. Ook deze viel eigenlijk onverwachts. Stef Willemsen kon een doorgekopte bal netjes intikken.

Daarna zakte het tempo. De spelers hadden al veel gegeven en de krachten vloeiden weg.

Hoewel er aan beide zijden nog een paar grote kansen ontstonden, was de eindstand bereikt. Met deze stand konden beide partijen leven.