Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal blijft ook in Dronten ongeslagen

DRONTEN – Ook in de uitwedstrijd tegen Atlantis uit Dronten heeft ABS de ongeslagen status behouden. In het begin van de wedstrijd leek het team van ABS, waar vier vaste basisspeelsters ontbraken, een moeilijke wedstrijd tegemoet te gaan.De invalsters vanuit het B1-team van ABS pasten zich echter vrij snel aan en ABS begon een stuk beter te spelen. De achterstand van 6-4 die in het begin was opgelopen werd, mede doordat ABS keepster Soraya Lubberding met enkele mooie reddingen ervoor zorgde dat Atlantis niet vaak scoorde, omgezet in een voorsprong bij rust van 9-16 voor ABS.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. ABS bleef duidelijk het betere van het spel behouden, waardoor de voorsprong de gehele tweede helft niet meer in gevaar kwam. Naarmate het eindsignaal naderde, probeerde ABS steeds meer om ook B-speelster Demi van de Brink, de enige veldspeelster die tot op dat moment nog niet had gescoord, op de scorelijst te laten voorkomen. Vlak voor het einde lukte dit uiteindelijk, waardoor alle speelsters, met uitzondering van de keepster, vandaag op de scorelijst voorkwamen. Eindstand 22-31 voor ABS.

Doelpuntenmakers ABS: Romy van Zijl 9, Danique Prins 5, Maaike Dokter 4, Sharon Rechterschot 3, Dionne Prins 3, Jayde Fokker 2, Elke Sligman 2, Linde Rietman 2 en Demi van de Brink 1.

Zondag 3 april speelt ABS de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Klarenbeek, aanvang 12.25 uur, Sporthal de Uutvlog in Bathmen.