Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal Dames 1 blijft op promotiekoers

APELDOORN – Om de titel te behalen en daardoor te promoveren naar de 1e klasse moet ABS blijven winnen. Vorig weekend (19 januari) werd in Bathmen al wat afstand genomen van concurrent Wijhe’92 Dames 2 door thuis met 24-16 te winnen. Een zeer belangrijke en goede overwinning. ABS speelde goed en liet zien dat het een ware titelkandidaat is.Afgelopen weekend stond er een uitwedstrijd op het programma tegen Achilles Dames 1 in Apeldoorn. ABS wist dat deze wedstrijden in Apeldoorn altijd fel en hard zijn. Dus de opdracht was om direct vanaf het beginsignaal het eigen spel te spelen. Dat betekende snelheid in de aanval met break-outs en een compacte verdediging.

De vele meegereisde supporters zagen ook een gedreven ABS. Met een ruststand van 10-18 was de spanning voor de overwinning er al af.

De tweede helft ging Achilles vertragend spelen. Hier heeft ABS altijd moeite mee. Irritatie ontstaat en de concentratie verdwijnt bij de speelsters en je gaat dan al heel snel mee met het spelletje van de tegenstander. De afronding was niet meer zo zuiver. Toch gingen de belangrijke winstpunten mee naar Bathmen. Einduitslag 21-27.

Met nog vijf wedstrijden te spelen staan de dames vier punten los van eerste concurrent Holten.

Aankomend weekend wordt er niet gespeeld door ABS.

Zondag 9 februari staat er een belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen SC Klarenbeek om 11.50 in sporthal MFC te Klarenbeek. Het blijft spannend in deze competitie. Dus kom kijken en moedig Dames 1 aan!