Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal Dames 1

goed van start

HAARLE – Afgelopen zaterdag vertrok ABS Handbal Dames1 vol vertrouwen naar Haarle. Tegenstander Autoservice Haarle is geen onbekende voor ABS. Vorig seizoen speelde ABS ook tegen Haarle en dat waren spannende wedstrijden. Beide eindigde namelijk in een gelijkspel.

ABS startte voortvarend. De eerste 10 minuten ging het gelijk op en stond ABS zelfs voor. Daarna gaf Haarle gas en met snelle break outs keek ABS met de rust tegen een achterstand van 9 doelpunten aan (21-12)

De vele vaste supporters van ABS zagen een gedreven ABS na de rust uit de kleedkamer komen. Na de peptalk in de rust wist ABS wat ze doen stond. De dames speelden dan ook sterk en hadden gehoopt dat ze de achterstand goed konden maken. Anne Rietman, die dit jaar over was gekomen van Dames 2, speelde een goede wedstrijd en was de topscorer met 6 doelpunten. De dames van Haarle gingen nog een tandje sneller spelen en maakten op een tactische manier (wissel van keeper voor veldspeler) gebruik van de overtalsituatie.

ABS kwam helaas snelheid en conditie tekort waardoor Haarle de voorsprong langzaam aan uitbouwde. Eindstand 36-23.

Aankomend weekend is ABS vrij en kan zich gaan voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen koploper Travelbags /HV Zwolle op 29 oktober om 12.20 uur in sporthal de Uutvlog.