Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal Dames 1 kijkt vooruit naar 2018

HEINO – Met een extra sporttas, vol met goede moed, motivatie en strijdkracht, vertrok ABS afgelopen zaterdagavond naar Heino. HHZD was de op één na laatste tegenstander voor 2017.De meiden waren vol goede moed om er een mooie handbalpot van te maken en de punten mogelijk mee naar Bathmen te nemen. De supporters van ABS trotseerden het slechte weer en waren naar Heino gekomen om de meiden naar een overwinning te schreeuwen. Vanaf het eerste fluitsignaal was ABS scherp en ging de wedstrijd gelijk op. Mooie aanvallen en een goede dekking zorgden ervoor dat ABS met een tussenstand van 10-7 de rust in ging.

Tijdens de rust werden de tactische aanwijzingen nog verder aangescherpt. Helaas kwam ABS er de eerste 10 minuten van de tweede helft niet aan toe om dichter bij te komen. Door veel balverlies, rommelig spel en schoten tegen de paal liep HHZD verder uit waardoor ABS tegen acht doelpunten verschil aan keek. ABS herpakte zich goed en met nog 8 minuten te spelen kwamen de dames tot een verschil van drie doelpunten. Het geloof was er, maar helaas door een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechters en uitsluitingen kon ABS de druk er niet op houden. HHZD maakte goed gebruik van de overtalsituatie en met een paar snelle break outs eindigde de wedstrijd teleurstellend voor ABS met 23-15.

Met nog één wedstrijd te spelen aankomende zondag tegen Groessen wil ABS 2017 snel vergeten en zich focussen op 2018. Dan zullen de punten gepakt moeten worden om uit de degradatiezone te geraken.

Aankomende zondag speelt ABS tegen Groessen om 12.20 uur in sporthal de Uutvlog te Bathmen.