ABS Handbal dames 1 komt gehavend uit de strijd in Duiven

DUIVEN -Met de overtuiging om de eerste punten te pakken ging dames 1 zaterdagavond op weg naar Duiven om daar te spelen tegen HV Duiven. Vele supporters waren meegereisd om ABS te steunen. Dat gaf de meiden nog meer strijdlust.De eerste helft ging ABS voortvarend van start en al snel kwamen ze op een voorsprong van twee tot drie doelpunten. De dames van Duiven deden er alles aan om ABS uit hun eigen spel te halen. Gemeen en hard zijn de sleutelwoorden van hun spel. Maar ABS liet zich niet uit het veld slaan en ging met een voorsprong de rust in.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Helaas was de scheidsrechter niet in goeden doen. Hij strafte te weinig voor de zware en gemene overtredingen die HV Duiven maakte. Daarentegen werd iedere verdedigingsfout van ABS met een penalty afgestraft. Duiven kwam steeds dichterbij en bij gelijke stand deden ze er nog een schepje bovenop qua hardheid in de verdediging en aanval. De meiden van ABS voelden de druk, maar bleven handballen. Met nog zo’n 10 minuten op de klok werd Maaike Dokter tijdens een aanval van Duiven met een ‘afzwaaiende’ elleboog in gezicht geraakt, waardoor zij na behandeling van de wond niet meer verder kon spelen. Ze moest zich laten behandelen op de Huisartsenpost. ABS was even van slag, maar knokte verder. Helaas, dankzij de medewerking van de scheidsrechter voor Duiven, stond er na 60 minuten spelen een einduitslag van 27-24 op het scorebord.

Zwaar teleurgesteld, boos en verdrietig nam ABS afscheid en bedankte de supporters voor hun komst en steun.

Aankomend weekend staat er een thuiswedstrijd op het programma: zondag 3 december 12.20 uur, sporthal de Uutvlog: ABS-HV Havana. Komen jullie dan de dames weer steunen en aanmoedigen?